Interviewing Author Sylvia Pell


Interviewing Author  Sylvia Pell


1. Tell me about yourself? 


Answer: I always loved to read and had a vivid imagination as a young child.  My daydreaming would turn into imaginative stories.  My inner thoughts of passions, inspirations, and dreams would transpire into poems, short stories, and some art doodling.  I enjoy music, painting, and traveling.  I love being a Nana to my grandson!  I live in the beautiful state of Texas with my husband and bulldog. 

2.What are your favorite books to read? 

Answer: As my journey in life started reading as a young child, I enjoyed the Nancy Drew & Hardy Boy series.  I also had a fancy with Judy Blume & VC Andrews series books in my early teen years.  I later branched out to various types of non-fiction Christian books, and Real Estate platforms.  I was eager to learn everything I could get my hands on; to better myself as an individual and advance within my career. 

 

The enjoyment of relaxing outdoors with my favorite thriller type of books; Ruth Ware, Lucy Foley, Karen Slaughter, AJ Finn, BA Parris to name a few of my top author books!

3. When did you decide you were going to write a book? 

Answer: I always had a passion for writing short stories and poems.  It is a way to be creative within your inner self, to bring out the vivid imagination of characters.  Developing a story expresses your personality characteristics through creative writing techniques!


4. How did you come up with the name of your book? 

Answer: I originally planned to focus on the ABC’s and bilingual language for young readers.  However, there are several bilingual languages for early learning.  I formed my title idea; English/Spanish Alphabet Children’s Book.

5. What are you working on for 2021-

Answer:  I just published my first children’s book this year.  My 2021 project is another English/Spanish story about “my grandson’s first adventure trip.” 


6. How long have you been writing? 

Answer:  I started writing in my early years with journals, poems, and then became intrigued with short stories.  The fascination of writing a children’s book was an inspired idea from the birth of my grandson; the passion to write my first children’s bilingual book for early learning.  My grandson is now being taught English and Spanish in the blended culture of an El Salvadorian and American family household.

 

For my pleasure writing, I enjoy my personal blog (www.pellrevive.com) on topics of real estate, design tips & DIY.

 

7.What advice would you give other authors? 

 

Answer: Never give up!   Just do it!  Focus on your writing and you will realize your passion for writing will be a masterpiece.  It would amaze you how your unique story will come to life.

8. Where can people find you online? 

My first English/Spanish Alphabet Children’s Book is available on Amazon @ (https://amzn.to/2EhUg2M)   


Book trailer on YouTube.  (https://youtu.be/QD87_QsSYBY )


9. What is your favorite coffee drink?

Answer:  Mocha Iced Coffee 

10. What is your favorite coffee shop? 

Answer:  Starbucks located in the Barnes & Noble

11. Do you plan on making a new book in the future?

Answer:  Yes, I would like to write another children’s book, about my grandson’s first travel adventure in English and Spanish.  Also, I will pursue my thriller book idea for my long term future writing project.

12. How many books have you written?

Answer:  One so far!

13. Did you go to college to be a writer?

Answer:  No, I did not.  My career choice over my adult life was focused on commercial real estate, construction remodel & design. 

 



 




 

Comments